Biografie 2018-05-15T15:18:19+01:00

Biografie

Martin Schelstraete is beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Amsterdam. In zijn werk staan mensen en hun relaties centraal; het thema waar hij iedere keer uit vertrekt en op terug komt is de mens in relatie tot zichzelf en zijn omgeving; de human condition. Hij ontleent zijn inspiratie uit zijn degelijks leven, de maatschappelijke ontwikkelingen en van collega-kunstenaars.

Hij is geboren eind jaren 50 en groeide op tijdens de Jaren 60 en 70 in een sterk veranderende maatschappij. Deze ontwikkelingen hebben een stempel gedrukt op zijn kunstenaarschap en thematiek. Samen met de intensieve contacten met mensen, als gevolg van zijn werk als fysiotherapeut en coach, heeft dit zijn kunst sterk beïnvloed.

Van kinds af aan heeft hij veel getekend. Hij kreeg vanaf zijn 10deteken- en schilderlessen van een kunstschilder. Na zijn studie heeft hij 3 jaar tekenen gevolgd aan een Belgische kunstacademie in ST. Niklaas. Later, vanaf 2005 heeft hij deze draad weer intensief opgepakt. Aan de Wackers Academie (Amsterdam) studeerde hij 2011 af onder begeleiding van Sam Drukker.

Sindsdien heeft hij aan een aantal tentoonstellingen meegedaan en is zijn werk door particuliere verzamelaars aangekocht. Nu focust hij zich op nieuwe tentoonstellingen en grotere projecten.

Tevens is hij ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden om zijn coaching werk en kunstenaarschap te combineren, door beeldende kunst als een volwaardige interventie toe te passen in coaching en facilitation.

Hij heeft hoge verwachtingen voor zijn kunstenaar carrière in de toekomst. Gericht op het vinden van nieuwe wegen voor expressie en onderzoek van zijn thema, de human condition.

Hij heeft MartinStudio opgericht als plaats voor deze ontwikkelingen en onderzoek.

Voor de komende jaren heeft hij zijn zinnen gezet op art residencies en reis mogelijkheden in het buitenland, om tentoonstellingen te doen en collega kunstenaars te ontmoeten.

“In mijn beeldend kunstenaarschap onderzoek ik mijzelf, mijn eigen beleving, en mijn wereld. Dit in beeld weer te geven, het particuliere te verbinden met het universele, zichtbaar te maken wat niet zichtbaar is.”

– Martin